Marie – Anne

Ik was gewend om naar het ‘schreeuwen’ van mijn hoofd te luisteren, maar hoorde daardoor het fluisteren van mijn hart niet meer.

Bij mij ben je helemaal welkom, met alles wat er in je is…

Ik luister naar je, ben aandachtig aanwezig, geef je tijd en ruimte en nodig je uit dat ook voor jezelf te doen. Ik zie je en hoor je. En wat ik zie en hoor geef ik je terug. In de hoop dat je jezelf ook steeds beter gaat zien en horen. Zo werk ik als therapeut en coach. En ik hoop dat ik, meestal, ook zo in het leven sta. Als vrouw, liefmoeder, vriendin, dochter, zus, tante, collega.

Ook ik heb het pad bewandeld van hoofd naar hart en lijf. Bij mij waren twee burn-outs ‘nodig’ om werkelijk naar mezelf te gaan luisteren. Ik was gewend om naar het ‘schreeuwen’ van mijn hoofd te luisteren, maar hoorde daardoor het fluisteren van mijn hart niet meer. Mijn lijf trapte op de rem. Ik kon niets anders dan volledig stilvallen. En ik ben gaan luisteren.

Uitgangspunten die bij mij passen en daarmee ook in de samenwerking met mij:

Compassie

Een vriendelijke, begripvolle houding, mindful en bewust van je menselijkheid.

Eigenaarschap

Regisseur van je eigen leven wíllen zijn.

Nieuwsgierig

Een open & nieuwsgierige houding naar jezelf en je omgeving/ de wereld.

Holistisch

Alles in het (en jouw) leven staat in verbinding met elkaar. Je lijf, je gedachten, je gevoelens en emoties, je relatie met je omgeving (familie, vrienden, werk, maatschappij) en je spiritualiteit.

Tijd

Vertrouwen op en in de werking van de tijd. Vertragen en pauzeren zijn de opstap naar bewustwording.

BLOOM Into You

Kom tot bloei! Laat zien wie JIJ bent. Er is maar 1 iemand zoals jij! Jezelf helemaal inbrengen in de wereld. Gun dat jezelf én de wereld! Het klinkt simpel en dat is het ook. En, het is niet makkelijk. Het vraagt inzet. Het vraagt dat je bereid bent steeds opnieuw nieuwsgierig jezelf te bekijken en te bevragen en open te staan voor dat wat in je opkomt. Ook als het anders is dan je altijd al ‘dacht’.

 

Je bent namelijk meer dan je denken, je geest. Je bent een geheel van lichaam, geest, emotie, omgeving en zingeving. Deze delen vormen jou én je interactie met de wereld om je heen. Hoe beter je al die delen van jezelf en het effect dat ze op elkaar hebben leert kennen, hoe bewuster je keuzes kunt maken in jouw leven. En, hoe bewuster je interactie met je omgeving.

Mijn pad

Mijn eigen weg op dit pad is gevoed door het volgen van opleidingen en trainingen, het doen van lichaamswerk, de inbedding van mindful meditatie in mijn dagelijks leven en, op diverse momenten, zowel persoonlijk als professioneel, begeleiding door leraren en therapeuten. Dagelijks voed ik mijzelf door middel van lezen, het luisteren van podcasts, etc. Meer over de onderwerpen en leraren die mij inspireren vind je

In de afgelopen jaren heb ik de volgende opleidingen/ trainingen afgerond:

– Focusing Bodywork (Focusing voor professionals 1- 4 plus) (2023)

– Holos Massagetherapie (2020-2023)

– Hatha Yoga docent (200h) (2021)

– Pulsar Coach persoonlijke transformatie (2015-2018)

– Yin Yoga docent (200h) (2016)

– Mindfulness & Communicatie (2014)

– Beleid, Communicatie & Organisatie, VU (2006-2010)

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik ook de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training gedaan en beoefen ik (bijna) dagelijks yoga en meditatie.