Marie – Anne

Mijn naam is Marie-Anne de Graaff. Ik ben lichaamsgericht (massage)therapeut en coach in mijn eigen praktijk BLOOM Into You in Utrecht (Leidsche Rijn). Ik werk vanuit de holistische visie dat lichaam, geest en emotie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Heb jij een vraag of verlangen in je leven waarbij je begeleid zou willen worden om de wijsheid van je lichaam in te zetten? Denk dan eens aan massagetherapie.  Je bent van harte welkom.

“wat voel je nu?”…

Jarenlang was ook mijn lichaam voornamelijk het vervoermiddel van mijn hoofd. Ik las, schreef en studeerde, en had een vak dat daar volledig op aansloot (strategisch adviseur interne en verandercommunicatie). De 1e keer dat iemand mij vroeg “wat voel je nu?”, begon ik met “ik denk …”.

Dat je ook iets kon voelen in je lichaam, iets anders dan bijvoorbeeld spierpijn, dat was behoorlijk onbekend voor mij. En dat lichaam bleek ook nog wijzer dan mijn hoofd!

In de ruim 10 jaar sindsdien heb ik mij verdiept in yoga, mindfulness en meditatie, massagetherapie en coaching. Alles intuïtief vanuit een holistische visie. Eerst voor mijn eigen ontwikkeling. En al vrij snel voelde ik dat ik dit wilde delen. Dat ik er aan bij wil dragen dat veel meer mensen kennis kunnen maken met de wijsheid van hun lichaam. Dat er naast denken en doen, ook voelen, weten en zijn is. Dat lichaam, geest en emotie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

In mijn praktijk nodig ik je dan ook altijd uit je lichaam antwoord te laten geven op de vraag “wat voel je nu?”.

Nieuwsgierig naar meer over mij, mijn ervaringen en onderwerpen waarvoor je bij mij terecht kunt? Ik schrijf hier regelmatig over op social media en de blogpagina op deze site.

Marie-Anne de Graaff

In de afgelopen jaren heb ik de volgende opleidingen/ trainingen afgerond:

Holos masseur; Holos Academie voor massagetherapie (2014)

Holos massagetherapeut; Holos Academie voor massagetherapie (2023)

Masterclass Psoas massage; Holos Academie voor massagetherapie (2020)

7-daagse Dansage training (dynamische massage; 2020)

Pulsar coach; Pulsar Academie (2017)

Mindfulness & communicatie; Centrum voor Mindfulness Amsterdam (2012)

Yin Yoga docent opleiding 200hr; De Nieuwe Yogaschool Amsterdam (2016)

Hatha Yoga docent opleiding 200hr; YogaPoint (2021)

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik ook de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training gedaan en beoefen ik (bijna) dagelijks yoga en meditatie.