Selecteer een pagina

Marie-Anne

In het jaar (2020) van enorme veranderingen wereldwijd en (o.a.) de vraag aan ons allemaal om heel bewust om te gaan met nabijheid en aanraking, ben ik mijn praktijk gestart. In de overtuiging dat aandacht en aanraking zo nodig zijn. Voor iedereen. En juist in onzekere, misschien wel angstige tijden.

Ook ik heb jarenlang vooral in mijn hoofd geleefd. Mijn lichaam was een handig vervoermiddel. Totdat het van zich liet horen. Op een manier die niet meer te negeren was. Dat was niet leuk, maar wel noodzakelijk. Nu ik zelf veel meer in contact ben met de wijsheid van mijn lichaam en die ook nog mag verbinden met de wijsheid van mijn hoofd, gun ik dat jou ook. Liefst voordat jouw lijf op de rem trapt. Weet je welkom.

“wat voel je nu?”…

Jarenlang was ook mijn lichaam het vervoermiddel van mijn hoofd. Ik hield (houd nog steeds) van lezen, schrijven en studeren en had een vak dat daar volledig op aansloot. De 1e keer dat iemand mij vroeg “wat voel je nu?”, begon ik met “ik denk …”.

Dat je ook iets kon voelen in je lichaam, iets anders dan bijvoorbeeld spierpijn, dat was behoorlijk onbekend voor mij. Het bleek het startpunt van een prachtige ontdekkingstocht die nog altijd gaande is.

In de ruim 10 jaar sindsdien heb ik mij verdiept in yoga, mindfulness en meditatie, massagetherapie en coaching. Alles intuïtief vanuit een holistische visie. Eerst voor mijn eigen ontwikkeling. Om de ‘hele’ Marie-Anne te leren kennen. En al vrij snel voelde ik dat ik deze lessen en levenservaring niet alleen voor mezelf wilde houden. Maar dat ik dat graag wilde delen. Dat ik er aan bij wilde dragen dat veel meer mensen kennis kunnen maken met de wijsheid van hun lichaam. Dat er naast denken en doen, ook voelen, weten en zijn is. Dat lichaam, geest en emotie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Zowel in mijn praktijk, als in mijn lessen nodig ik je dan ook altijd uit je lichaam antwoord te laten geven op “wat voel je nu?”.

In de afgelopen jaren heb ik de volgende opleidingen/ trainingen afgerond:

Holos masseur; Holos Academie voor massagetherapie (2014)

Holos massagetherapeut; Holos Academie voor massagetherapie (nu 4e jaar, maart 2023 klaar)

Pulsar coach; Pulsar Academie (2017)

Mindfulness & communicatie; Centrum voor Mindfulness Amsterdam (2012)

Yin Yoga docent opleiding 200hr; De Nieuwe Yogaschool Amsterdam (2016)

Hatha Yoga docent opleiding 200hr; YogaPoint (2021)

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik ook de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training gedaan en beoefen ik (bijna) dagelijks yoga en meditatie.