massagetherapie

Ongemakken zoals stress, continue spanning in je lijf, hoofdpijn, vermoeidheid, onrust of onzekerheid, je wilt er het liefst van af. En tegelijkertijd is er iets in jou dat ook wel weet dat het ongemak er niet voor niets is. En dat het negeren eigenlijk niet helpt. Misschien wil je eens proberen stil te staan en te luisteren naar wat jij nodig hebt.

Massage helpt om te vertragen, om te verzachten en om in die rust te verbinden met jezelf. Aanraking en aandacht helpen je bewuster te worden van je lichaam en daarmee van jouzelf.

Ben je nieuwsgierig? Maak direct een afspraak, of lees hieronder meer over hoe een afspraak er uit ziet.

Tijdens de eerste afspraak hoor ik graag wat jouw verlangen is. Bijvoorbeeld ‘ontspannen’, ‘meer energie voelen’, ‘ontdekken wat ik nu écht wil’ of ‘voelen dat ik een lichaam heb’. Dat verlangen is verschuilt zich vaak onder dat waar je vanaf wilt, zoals:

 • burn-out
  >  niet meer kunnen concentreren/ focussen/ beslissen
  >  snel overprikkeld
  >  heel moe (en juist niet kunnen slapen)
 • stress
  >  geen overzicht meer hebben
  >  niet kunnen kiezen
  >  gevoel van veel moeten
 • angst/ paniek
 • pijnlijk lichaam
 • hoofdpijn
 • … waar wil jij vanaf?

  Jouw verlangen is de bodem onder alle sessies. Elke afzonderlijke sessie gaat uit van het huidige moment. We staan samen stil bij wat er nu is. Ervaren (in je lichaam) is altijd hier en nu. En hoe het nu is, dat bepaalt hoe de sessie er uit gaat zien.

  Een afspraak ziet er zo uit:

  We beginnen met een gesprek waarin we stilstaan bij hoe het op dat moment met je is en wat er in jou om aandacht vraagt. Bij de eerste afspraak is dit gesprek iets langer zodat we de tijd hebben om elkaar te leren kennen en ik je een aantal vragen kan stellen om goed af te stemmen op jouw klacht en/ of behoefte.

  Op basis van dat gesprek stel ik een massage voor. Dit kan een massage zijn zoals je die misschien kent (klassiek, energetisch, bindweefsel, voetreflex) of een net wat andere benadering zoals holistic pulsing of focussen. Altijd is het lichaam en dit moment het uitgangspunt.

  Hierna praten we nog even na.

  Tarieven 2023

  Massagetherapie (75 minuten)  € 85,-

  De 1e afspraak duurt altijd ongeveer 90 minuten, het tarief blijft hetzelfde.

  De meeste zorgverzekeringen (maar niet alle!) bieden een vergoeding voor therapie indien je aanvullend verzekerd bent. Informeer altijd bij de eigen ziektekostenverzekeraar of klik hier voor de actuele vergoedingen. Bij vergoeding vanuit de aanvullende verzekering wordt je eigen risico niet aangesproken.

  Soms kun je na één sessie weer ruimte genoeg voelen om verder te kunnen. De meeste cliënten zie ik tussen de vijf en de tien keer. Er zijn ook cliënten die na een traject met regelmaat blijven komen om zo het contact met hun lijf te kunnen blijven ervaren.

  Weet je niet of dit iets voor je is. Laten we dan eerst even bellen. Dan kun je al jouw vragen stellen en verkennen we samen of massagetherapie een juiste keuze lijkt.

  Aanraking

  Aandacht

  Beweging