Therapie

Vaak is het antwoord op wat je zou kunnen ‘doen’, de keuze die je zou kunnen maken, al lang in jou aanwezig.

Lichaamsgerichte (massage) therapie

Heb je ergens last van, fysiek*, emotioneel of op het vlak van zingeving? En wil je er iets aan ‘doen’, maar kom je er met je hoofd niet meer uit. Lichaamsgerichte (massage) therapie helpt je bewuster te worden van het geheel van jouw ‘last’. Met behulp van oefeningen en aanraking nemen we samen de tijd om met aandacht bij je ongemak, je ‘last’ te zijn en deze te verkennen. Vaak is het antwoord op wat je zou kunnen ‘doen’, de keuze die je zou kunnen maken, al lang in jou aanwezig. Het vergt ‘alleen’ dat je gaat luisteren.

*Als je fysieke klachten hebt die langer duren dan je gewend bent of waar je je zorgen over maakt, is het altijd een goed idee om eerst een afspraak te maken bij de huisarts.

De wens tot verandering wordt vaak ingegeven door ervaren ongemak, zélfs als je ergens naar verlangt. Dat ongemak kun je ervaren in je lijf, je hoofd en/ of je hart.

Lijf, zoals pijn, onrust, vermoeidheid, burn-out …

Hoofd, zoals stress, piekeren, niet kunnen kiezen, verveling …

Hart, zoals verdriet, angst, boosheid, eenzaamheid …

Combinatie, zoals ‘vastlopen op je werk, in je relatie of in het leven’ …

Ongemak is niet fijn…

En als je heel eerlijk bent dan vermijd je dat het liefst. Je negeert het of je zoekt afleiding. Of je vraagt iemand anders om het ‘op te lossen’. Je geeft je lijf als het ware uit handen. Een goede ‘oplossing’ voor de korte termijn. Echter, op de langere termijn werkt dat niet. Het ongemak komt vanzelf terug. En vaak heviger, intenser, luider. Wil je werkelijk ‘helen’. Oftewel, leren van je ongemak zodat je in het vervolg andere, betere keuzes maakt. Dan is de weg naar het ongemak toe. En dat begint bij vertragen, nieuwsgierig zijn en luisteren naar wat je lijf ‘te zeggen’ heeft.

Een afspraak ziet er zo uit:

We beginnen met een gesprek waarin we stilstaan bij hoe het op dat moment met je is en wat er in jou om aandacht vraagt. Bij de eerste afspraak is dit gesprek iets langer zodat we de tijd hebben om elkaar te leren kennen en ik je een aantal vragen kan stellen om goed af te stemmen op jouw klacht en/ of behoefte.

Op basis van dat gesprek stel ik een massage voor. Dit kan een massage zijn zoals je die misschien kent (klassiek, energetisch, bindweefsel, voetreflex) of een net wat andere benadering zoals holistic pulsing of focussen. Altijd is het lichaam en dit moment het uitgangspunt.

Hierna praten we nog even na.

Tarieven 2023

 Massagetherapie (75 minuten)  € 95,-

De 1e afspraak duurt altijd ongeveer 90 minuten, het tarief blijft hetzelfde.

De meeste zorgverzekeringen (maar niet alle!) bieden een vergoeding voor therapie indien je aanvullend verzekerd bent. Informeer altijd bij de eigen ziektekostenverzekeraar of klik hier voor de actuele vergoedingen. Bij vergoeding vanuit de aanvullende verzekering wordt je eigen risico niet aangesproken.

Soms kun je na één sessie weer ruimte genoeg voelen om verder te kunnen. De meeste cliënten zie ik tussen de vijf en de tien keer. Er zijn ook cliënten die na een traject met regelmaat blijven komen om zo het contact met hun lijf te kunnen blijven ervaren.

Weet je niet of dit iets voor je is. Laten we dan eerst even bellen. Dan kun je al jouw vragen stellen en verkennen we samen of massagetherapie een juiste keuze lijkt.