yoga

Yoga is voor mij meer dan bewegen. Het is – in beweging – met je volledige aandacht je lichaam ‘aanraken’. Nieuwsgierig maak je in elke houding een reis door je lijf en ontdek je hoe het in dit moment met je is. Fysiek, mentaal en emotioneel. En dat zonder oordeel, zonder er een verhaal bij te bedenken.

“De beste manier om iets te leren is er les in te geven.” (Seneca)

Dus dat doe ik. Heel graag. Je kunt voor yin yoga en hatha yoga bij mij terecht.

Yin yoga

In de drukte van het dagelijks leven is mijn liefde voor yin yoga ontstaan. Tijdens yin yoga blijf je dicht bij de mat. En zit of lig je voor langere tijd in een houding. Zo’n 3 tot 5 minuten, soms langer. En die tijd geeft de ruimte om echt kennis te maken met hoe het nu is. Yin yoga helpt mij vooral weer te voelen hoe ik er bij zit. Hoe het met mijn energie is. Of ik nog trouw ben aan mijn hart. Hoe druk het is in mijn hoofd. Daarnaast geeft het letterlijk ruimte en flexibiliteit in mijn lijf.

Hatha yoga

In hatha yoga vind ik mijn liefde voor hoe het lichaam werkt. Waar vind ik fysiek ruimte in een houding? En waar kan ik ontspannen? Hoe is het vandaag in mijn lichaam? Wat is er mogelijk en wat niet? Waar ligt vandaag de grens? Deze aandacht voor het lichaam helpt mij ook even uit mijn hoofd te zijn. De continue gedachten stroom te laten voor wat het is en te luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen heeft.

Naast het beoefenen van deze vormen van yoga, mag ik er ook les in geven. En in dat lesgeven begeleid ik anderen heel graag bij dezelfde ontdekkingstochten. Ben je geïnteresseerd? Je bent van harte welkom …

 

(Privé) les

Momenteel (2022) heb ik geen vaste lessen. Mijn focus ligt op mijn praktijk en het afstuderen aan de opleiding massagetherapie. Omdat ik in mijn praktijk lichaamsgericht werk, kunnen yoga oefeningen daar ook heel goed onderdeel van zijn.

Daarnaast is het altijd mogelijk een privé-les bij mij te boeken. Als je bijvoorbeeld al een tijdje yogalessen volgt en bij een aantal houdingen graag persoonlijke verdieping/ advies wil, dan kan een privé-les heel behulpzaam zijn. Of als je bijvoorbeeld kampt met een langduriger blessure, ook dan kan persoonlijk advies t.a.v. bepaalde houdingen heel waardevol zijn. 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Bel of app me, dan overleggen we.